ΝΕΟΣ ΣΤΗΝ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Κρουαζιέρα | Ορισμός

Κρουαζιέρα είναι η επίσκεψη σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα σε πολλά αξιόλογα μέρη πάνω σε ένα πλωτό ξενοδοχείο.

Κρουαζιέρα | Τι είναι κρουαζιέρα;

Η κρουαζιέρα δεν είναι προορισμός αλλά τρόπος ταξιδιού όπως λέμε π.χ αεροπορικές εκδρομές. Υπάρχει μια μικρή μερίδα που δεν σκέφτεται να πάει κάποτε μια κρουαζιέρα αλλά και μια τεράστια πλειψηφία που το έχει όνειρο ζωής. Κάποιοι μάλιστα δε διανοούνται να ταξιδέψουν πλέον με άλλο τρόπο παρά μόνο με κρουαζιέρες.

Στα πρώϊμα στάδια της ύπαρξης της είχε την φήμη, πολλές φορές όχι άδικα, ότι αφορούσε κυρίως εύπορους Αμερικάνους συνταξιούχους. Αυτό συνέβαινε κυρίως λόγω των περιορισμένων δρομολογίων, των ιδιαίτερα ακριβών τιμών και των πολύ μικρών πλοίων στα οποία δεν υπήρχαν μεγάλες δυνατότητες δραστηριοτήτων που να αφορούν όλες τις ηλικίες.  Με τα χρόνια όμως τα πράγματα άλλαξαν τόσο πολύ που οι κρουαζιέρες έγιναν ιδιαίτερα προσιτές οικονομικά και σπάνια έχουν να ζηλέψουν κάτι από τις αντίστοιχες παροχές ξενοδοχείων ενώ ταυτόχρονα κρατάνε το τρομερό πλεονέκτημα, έναντι των ξενοδοχείων, της μετακίνησης από μέρος σε μέρος.

Τα τελευταία χρόνια μάλιστα υπάρχουν κρουαζιερόπλοια με παροχές τέτοιες που όμοιες τους πραγματικά δε βρίσκεις σε κάποιο ξενοδοχείο. Αυτός είναι ένας βασικός λόγος για τον οποίο τα παιδιά λατρεύουν τα κρουαζιερόπλοια και τις εμπειρίες που προσφέρουν ενώ όλο και πιο πολλοί νέοι άνθρωποι επιλέγουν κρουαζιέρα για γαμήλιο ταξίδι.

Γιατί επιλέγω κρουαζιέρα; | Τι διαφορετικό έχει;

➡️ Εγγυημένο πρόγραμμα αναχωρήσεων. Η πιθανότητα να ακυρωθεί κάποια κρουαζιέρα είναι κυριολεκτικά απειροελάχιστη.
➡️ Είναι δωδεκάμηνο τουριστικό προϊόν. Κρουαζιέρες έχει όλο τον χρόνο.
➡️ Το 70% της γης καλύπτεται από θάλασσα. Σκέφτεστε κάποιο καλύτερο τρόπο να δείτε με άνεση κάποια μέρη;
➡️ Προσφέρει μοναδικά προγράμματα ψυχαγωγίας εν πλω και πολύ πλούσιο φαγητό.
➡️ Εκτός από το ψυχαγωγικό μέρος παρέχει και το επιμορφωτικό μέσω των προαιρετικών εκδρομών στα μέρη όπου πάτε.
➡️ Παρέχει την δυνατότητα να επιλέξετε εσείς που θα διαμείνετε (κατάστρωμα, κατηγορία καμπίνας & αριθμό καμπίνας)
➡️ Παρέχει τη δυνατότητα του έγκαιρου προγραμματισμού αφού τα προγράμματα βγαίνουν 2 ή/και 3 χρόνια πριν τις αναχωρήσεις.
➡️ Στα νέα κρουαζιερόπλοια υπάρχουν ατελείωτες δυνατότητες να οργανώσετε ειδικά events, συνέδρια, ομιλίες.
➡️ Είναι ο πιο βολικός & άνετος τρόπος για να δείτε μια σειρά από διαφορετικά μέρη σε ένα ταξίδι. Ξεπακετάρετε μια φορά και τελειώσατε! Ούτε ψάχνετε πάρκινγκ, ούτε που θα φάτε ούτε που θα κοιμηθείτε ούτε που θα διασκεδάσετε. Είναι όλα στο πλοίο!
➡️ Είναι ασφαλέστατος τρόπος διακοπών.
➡️ Ακόμη και κάποιος που ταξιδεύει μόνος του σχεδόν πάντα θα έχει κάτι να κάνει ενώ έχει τη δυνατότητα να γνωρίσει πολλούς ανθρώπους από διάφορα μέρη του κόσμου.
➡️ Αφορά κυριολεκτικά όλες τις ηλικίες.
➡️ Συνήθως έχει ιδιαίτερα σημαντικές εκπτώσεις στις οικογένειες με παιδιά που ταξιδεύουν σε τρίκλινη ή τετράκλινη καμπίνα.
➡️ Σε μια κρουαζιέρα εσύ αποφασίζεις πόσο θα κουραστείς ή πόσο θα ξεκουραστείς απότε αναλόγως ακολουθείς δραστηριότητες ή όχι.

Πολύ σημαντικές πληροφορίες | Τι Πρωτόκολλα ισχύουν;

Το 2022 αναμένεται να είναι μια χρονιά που οι κρουαζιέρες θα αρχίσουν σταδιακά να επανέρχονται σχεδόν σε πλήρη λειτουργία. Είναι απολύτως βέβαιο όμως ότι για αρκετούς μήνες μέσα στο 2022 – ίσως και όλη τη χρονιά- θα υπάρχουν πρωτόκολλα και πρακτικές λόγω του covid-19. Συνεπώς το γραφείο μας, που ειδικεύεται στις πωλήσεις κρουαζιερών εδώ και 28 έτη, σας προτείνει να κινείστε με βάση τις παρακάτω  ενέργειες:

➡️ ΠΡΙΝ κλείσετε κάποια κρουαζιέρα με οποιαδήποτε εταιρεία οπωσδήποτε να μελετάτε διεξοδικά τα πρωτόκολλα και τις πρακτικές που εφαρμόζει. Αυτά θα τα βρείτε στο site της κάθε εταιρείας καθώς δεν είναι ίδια για όλες. Αφού διαβάσετε, κατανοήσετε πλήρως και αποδεχτείτε τα πρωτόκολλα και τις πρακτικές τότε και μόνο τότε να προβείτε σε κράτηση.

➡️ ΑΦΟΥ κλείσετε μια κρουαζιέρα, που πολλές φορές είναι μήνες πριν την αναχώρηση, σας προτείνουμε να επισκέπτεστε το site της εταιρείας συχνά για τυχόν αλλαγές στα πρωτόκολλα και τις πρακτικές. Είναι πολύ σημαντικό αυτό.

➡️ Αν η κρουαζιέρα που κλείσατε πάει εκτός Ελλάδας, οπότε πιθανόν δεν έχετε την κατάλληλη πληροφόρηση,  τότε θα πρέπει συχνά να ελέγχετε για τυχόν αλλαγές στους όρους και τις προϋποθέσεις που θέτουν τα κράτη σε όσους θέλουν να τα επισκεφτούν κυρίως λόγω covid-19.
Βίντεο | Φωτογραφίες & Deck Plan των κρουαζιερόπλοιων

➡️  Δείτε κάποια κρουαζιερόπλοια ΕΔΩ

Ταξιδιωτικά έγγραφα | Χρειάζομαι βίζα;

➡️ Εάν είστε Έλληνας υπήκοος, για το ταξίδι σας θα χρειαστείτε διαβατήριο σε ισχύ ή ταυτότητα σε ισχύ, νέου τύπου με λατινικούς χαρακτήρες, για τις κρουαζιέρες που πάνε στα ελληνικά νησιά ή κινούνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αν όμως πάει κάπου αλλού τότε οπωσδήποτε διαβατήριο και μάλιστα πολλές φορές με κάποιες βασικές προϋποθέσεις..
Print Friendly and PDF