Ο Προορισμός

Η Καραϊβική είναι κορυφαίος προορισμός για όλα τα γούστα. Όσοι επιθυμείτε να κάνετε μια κρουαζιέρα στην Καραϊβική θα επισκεφτείτε γραφικά νησιά, τυρκουάζ θάλασσες και άσπρες αμμώδεις παραλίες.

Προορισμοί όπως το Πουέρτο Ρίκο, η Τζαμάϊκα, οι Μπαχάμες και το Κοζουμέλ πράγματι ξεχωρίζουν και σας περιμένουν να τους ανακαλύψετε . Μια κρουαζιέρα σε αυτή την περιοχή είναι ένας θαυμάσιος τρόπος να απολαύσει κανείς άνετα & ξεκούραστα περιοχές που η φύση φρόντισε να τις στολίσει με μοναδικό τρόπο.

Γενικές πληροφορίες | Πρέπει να προσέξω κάτι;

➡️ Το τρομερό ατού αυτής της περιοχής είναι οι σταθερές θερμοκρασίες όλο τον χρόνο. Ουσιαστικά μιλάμε για 12 μήνες καλοκαίρι.
➡️ Η μόνη εξαίρεση είναι η περίοδος τυφώνων όπου και πάλι δεν μιλάμε για χαμηλές θερμοκρασίες αλλά για θυελώδεις έως ιδιαίτερα σαρωτικούς ανέμους που συχνά συνοδεύονται από εξαιρετικά έντονες καταιγίδες. Το καλό βέβαια με τα κρουαζιερόπλοια είναι ότι επειδή δεν είναι στατικά έχουν την δυνατότητα να τροποποιήσουν τα δρομολόγια τους ώστε εάν κάποια περιοχή έχει θέμα και απλά να μην πάνε εκεί που αρχικά ήταν το δρομολόγιο αλλά κάπου αλλού. Εννοείται ότι τα στελέχη των πλοίων παρακολουθούν μέσω δορυφόρου με τα πιο σύγχρονα μηχανήματα τις καιρικές συνθήκες και είναι έτοιμοι να αλλάξουν το δρομολόγιο των επόμενων ημερών σε μια τέτοια περίπτωση κυρίως για λόγους ασφαλείας αφού ο νόμος τους δίνει αυτή τη δυνατότητα.
➡️ Οι τυφώνες, ως φυσικό φαινόμενο, είναι είναι μη προβλέψιμοι πάντως θεωρητικά η περίοδος τους είναι από Ιούνιο έως Νοέμβριο.
➡️ Οι κρουαζιέρες στην Κραϊβική αναχωρούν κυρίως από λιμάνια όπως το Μαϊάμι, το Φορντ Λοτερντέϊλ & το Σαν Χουάν.
➡️ Μπορείτε να κάνετε κρουαζιέρα στην Καραϊβική ουσιαστικά όλο τον χρόνο.
➡️ Καλύτερες τιμές βέβαια μπορείτε να βρείτε τον δικό μας χειμώνα κυρίως λόγω αισθητά χαμηλότερου αεροπορικού ναύλου που είναι ένα σημαντικό στοιχείο που επηρεάζει σημαντικά τον συνολικό προϋπολογισμό του συγκεκριμένου ταξιδιού.
➡️ Οι Έλληνες μπορούμε να ταξιδέψουμε μόνο με διαβατήριο που να έχει ισχύ τουλάχιστον 6 μήνες σε συνδυασμό με ESTA που είναι κάτι σαν άδεια εισόδου στις Η.Π.Α και εκδίδετε ηλεκτρονικά μαζί με το αεροπορικό σας εισιτήριο. Η βίζα για τους Έλληνες έχει καταργηθεί εδώ και χρόνια.
➡️ ΜΕΓΑΛΗ προσοχή θα πρέπει να δώσετε στο γεγονός ότι στις ξένες εταιρείες κρουαζιέρας ΔΕΝ μιλάνε Ελληνικά πάνω στα πλοία. Όσοι επιλέξετε να ταξιδέψετε εκεί αναγκαστικά θα είναι με ξένη εταιρεία οπότε θα πρέπει απαραιτήτως να γνωρίζετε πολύ καλά Αγγλικά.

Πολλές αναχωρήσεις | Αξέχαστοι προορισμοί | ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΕΣ 2022


Για τους λάτρεις αυτών των προορισμών τα νέα για το 2022 είναι θετικά καθώς οι εταιρείες κρουαζιέρας σταδιακά επαναδραστηριοποιούνται. Πιο αναλυτικά:

Η ROYAL CARIBBEAN CRUISES είναι μια πραγματικά εξαιρετική επιλογή για κρουαζιέρες στην περιοχή. Με κρουαζιερόπλοια που συνδυάζουν άνεση, υψηλή τεχνολογία, πάρα πολλές επιλογές σε φαγητό & διασκέδαση και μεγάλη ποικιλία στα δρομολόγια τα πλοία της Royal Caribbean συχνά αποτελούν από μόνα τους προορισμό! Τα κρουαζιερόπλοια της είναι αδύνατο να περιγραφούν με λόγια οπότε ετοιμάσαμε για εσάς ένα σύντομο βίντεο για κάποια από αυτά ώστε να πάρετε μια μικρή γεύση. Το βίντεο αυτό μπορείτε να το δείτε ΕΔΩ.

Μια εξαιρετική επίσης εταιρεία με φινέτσα και πολυήμερες κρουαζιέρες στην περιοχή είναι η Celebrity Cruises ενώ ενδιαφέροντα δρομολόγια σε αυτούς τους προορισμούς έχουν η Ιταλική Costa Cruises και η Norwegian Cruise Line.

Οι κρουαζιέρες στην Καραϊβική περιλαμβάνουν περιοχές όπως η Δυτική Καραϊβική, η Ανατολική & η Νότια και συνεπώς το γραφείο μας σας προτείνει να δείτε με την ησυχία σας όλες τις επιλογές που έχετε πριν αποφασίσετε ποια κρουαζιέρα ικανοποιεί τις επιθυμίες σας:

➡️ Για να δείτε τις κρουαζιέρες της Royal Caribbean κάντε κλικ ΕΔΩ
➡️ Για να δείτε τις κρουαζιέρες της Costa Cruises κάντε κλικ ΕΔΩ
➡️ Για να δείτε τις κρουαζιέρες της Norwegian Cruise Line κάντε κλικ ΕΔΩ
➡️ Για να δείτε τις κρουαζιέρες της Celebrity Cruises κάντε κλικ ΕΔΩ

Τιμές | Τιμολογιακή πολιτική

Στις περισσότερες εταιρείες κρουαζιέρας η τιμολογιακή της πολιτική εξαρτάται από τον χρόνο κράτησης και τις πληρότητες. Ο γενικός κανόνας είναι ότι όσο πιο πολύ γεμίζει μια κρουαζιέρα τόσο αυξάνεται η τιμή της (90% των περιπτώσεων) ενώ αντίθετα αν μια κρουαζιέρα δε δείχνει να προχωράει από άποψη κρατήσεων τόσο αυξάνεται η πιθανότητα κάποιας προσφοράς (10% των περιπτώσεων).
Πολύ σημαντικές πληροφορίες | Τι Πρωτόκολλα ισχύουν;

Το 2022 αναμένεται να είναι μια χρονιά που οι κρουαζιέρες θα αρχίσουν σταδιακά να επανέρχονται σχεδόν σε πλήρη λειτουργία. Είναι απολύτως βέβαιο όμως ότι για αρκετούς μήνες μέσα στο 2022 – ίσως και όλη τη χρονιά- θα υπάρχουν πρωτόκολλα και πρακτικές λόγω του covid-19. Συνεπώς το γραφείο μας, που ειδικεύεται στις πωλήσεις κρουαζιερών εδώ και 30+ έτη, σας προτείνει να κινείστε με βάση τις παρακάτω  ενέργειες:

➡️ ΠΡΙΝ κλείσετε κάποια κρουαζιέρα με οποιαδήποτε εταιρεία οπωσδήποτε να μελετάτε διεξοδικά τα πρωτόκολλα και τις πρακτικές που εφαρμόζει. Αυτά θα τα βρείτε στο site της κάθε εταιρείας καθώς δεν είναι ίδια για όλες. Αφού διαβάσετε, κατανοήσετε πλήρως και αποδεχτείτε τα πρωτόκολλα και τις πρακτικές τότε και μόνο τότε να προβείτε σε κράτηση.
➡️ ΑΦΟΥ κλείσετε μια κρουαζιέρα, που πολλές φορές είναι μήνες πριν την αναχώρηση, σας προτείνουμε να επισκέπτεστε το site της εταιρείας συχνά για τυχόν αλλαγές στα πρωτόκολλα και τις πρακτικές. Είναι πολύ σημαντικό αυτό.
➡️ Αν η κρουαζιέρα που κλείσατε πάει εκτός Ελλάδας, οπότε πιθανόν δεν έχετε την κατάλληλη πληροφόρηση,  τότε θα πρέπει συχνά να ελέγχετε για τυχόν αλλαγές στους όρους και τις προϋποθέσεις που θέτουν τα κράτη σε όσους θέλουν να τα επισκεφτούν κυρίως λόγω covid-19.

➡️ Για να δείτε τι πρωτόκολλα ισχύουν για την Norwegian Cruise Line κάντε κλικ  ΕΔΩ

➡️ Για να δείτε τι πρωτόκολλα ισχύουν για την Costa Cruises κάντε κλικ ΕΔΩ

➡️ Για να δείτε τι πρωτόκολλα ισχύουν για την Royal Caribbean κάντε κλικ  EΔΩ

➡️ Για να δείτε τι πρωτόκολλα ισχύουν για την Celebrity Cruises κάντε κλικ ΕΔΩ

 

Ασφάλιση | 2022

Το ταξίδι είναι οπωσδήποτε κάτι το ευχάριστο. Όμως ενίοτε μπορεί να κρύβει κάποια δυσάρεστη έκπληξη όπως π.χ. κατά τη διάρκειά του να βρεθείτε θετικοί στον covid-19 και να αναγκαστείτε να διακόψετε το ταξίδι σας ή ακόμη και να μην το ξεκινήσετε καν. Υπενθυμίζουμε ότι σε πολλές περιπτώσεις δεν υπάρχει επιστροφή χρημάτων από τις εταιρείες ενώ τις περισσότερες φορές  αν αναγκαστείτε να διακόψετε το ταξίδι σας τα όποια έξοδα νοσηλείας ή επιστροφής στη βάση σας επιβαρύνουν εσάς.  Αυτό το γνωρίζουν οι ασφαλιστικές εταιρείες οι οποίες ετοίμασαν ειδικά προγράμματα για ταξιδιώτες. Το γραφείο μας σας συστήνει ανεπιφύλακτα να μιλήσετε με τον ασφαλιστή σας και να βρείτε το κατάλληλο για εσάς και το ταξίδι σας πρόγραμμα. Είναι ένα έξτρα κόστος το οποίο όμως μπορεί να αποδειχτεί πάρα πολύ χρήσιμο στην πορεία.
Print Friendly and PDF