ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΕΣ ΣΤΗΝ ΑΛΑΣΚΑ

Ο Προορισμός

Η Αλάσκα δεν είναι ακόμα ένα ταξίδι αλλά μια μοναδική εμπειρία! Όσοι επιθυμείτε να κάνετε μια κρουαζιέρα στην Αλάσκα θα επισκεφτείτε μοναδικά τοπία όπου θα απολαύσετε τη μαγεία της φύσης με τον πιο άνετο τρόπο.

Προορισμοί όπως Βανκούβερ, Ketchikan, Juneau, Skagway & Seward πράγματι ξεχωρίζουν και σας περιμένουν να τους ανακαλύψετε . Μια κρουαζιέρα σε αυτή την περιοχή είναι ένας θαυμάσιος τρόπος να απολαύσει κανείς άνετα & ξεκούραστα περιοχές που η φύση φρόντισε να τις στολίσει με μοναδικό τρόπο.

Πολύ σημαντικά αξιοθέατα αυτού του μοναδικού προορισμού είναι το Glacier Bay και φυσικά μια εκδρομή όπου θα θαυμάσετε τις φάλαινες να παιχνιδίζουν κυριολεκτικά μπροστά στα μάτια σας!

Το γραφείο μας με 30+ χρόνια εμπειρία στον χώρο της κρουαζιέρας θεωρεί μια κρουαζιέρα στην Αλάσκα ως μια εξαιρετική και άκρως εναλλακτική επιλογή.


Γενικές πληροφορίες | Πρέπει να προσέξω κάτι;

➡️Λόγω πολύ μικρής εποχικότητας στις αναχωρήσεις (Μάϊος - Σεπτέμβριος) θέλει έγκαιρα κράτηση.
➡️ Οι κρουαζιέρες στην Αλάσκα αναχωρούν κυρίως από το υπέροχο Βανκούβερ του Καναδά ή από το Σηάτλ.
➡️Η καλύτερη περίοδος - θεωρητικά - για να κάνετε μια κρουαζιέρα εκεί είναι είναι το δικό μας καλοκαίρι.
➡️Αν θέλετε να απολαύσετε χιονισμένα τοπία προτιμήστε τον Μάϊο.
➡️Με τις καιρικές συνθήκες στην Αλάσκα όμως δεν μπορείς να είσαι ποτέ σίγουρος αναφορικά με βροχές.
➡️Καλύτερες τιμές βέβαια μπορείτε να βρείτε Μάϊο ή Σεπτέμβριο.
➡️Οι Έλληνες μπορείτε να ταξιδέψετε υποχρεωτικά με διαβατήριο.
➡️ΜΕΓΑΛΗ προσοχή θα πρέπει να δώσετε στο γεγονός ότι στις ξένες εταιρείες κρουαζιέρας ΔΕΝ μιλάνε Ελληνικά πάνω στα πλοία. Όσοι επιλέξετε να ταξιδέψετε εκεί αναγκαστικά θα είναι με ξένη εταιρεία οπότε θα πρέπει απαραιτήτως να γνωρίζετε πολύ καλά Αγγλικά.


Πολλές αναχωρήσεις | Αξέχαστοι προορισμοί | ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΕΣ 2022

Βασικές εταιρείες που κάνουν κρουαζιέρες στην περιοχή είναι η Celebrity Cruises και η Norwegian Cruise Line.

Οι κρουαζιέρες στην Αλάσκα είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς και έχουν μικρή εποχικότητα, συνεπώς το γραφείο μας σας προτείνει να δείτε με την ησυχία σας όλες τις επιλογές που έχετε πριν αποφασίσετε ποια κρουαζιέρα ικανοποιεί τις επιθυμίες σας:

➡️Για να δείτε τις κρουαζιέρες της Norwegian Cruise Line κάντε κλικ ΕΔΩ

➡️Για να δείτε τις κρουαζιέρες της Celebrity Cruises κάντε κλικ ΕΔΩ

➡️Για να δείτε τις κρουαζιέρες της Royal Caribbean κάντε κλικ ΕΔΩ


Τιμές | Τιμολογιακή πολιτική

Στις περισσότερες εταιρείες κρουαζιέρας η τιμολογιακή της πολιτική εξαρτάται από τον χρόνο κράτησης και τις πληρότητες. Ο γενικός κανόνας είναι ότι όσο πιο πολύ γεμίζει μια κρουαζιέρα τόσο αυξάνεται η τιμή της (90% των περιπτώσεων) ενώ αντίθετα αν μια κρουαζιέρα δε δείχνει να προχωράει από άποψη κρατήσεων τόσο αυξάνεται η πιθανότητα κάποιας προσφοράς (10% των περιπτώσεων).


Πολύ σημαντικές πληροφορίες | Τι Πρωτόκολλα ισχύουν;

Το 2022 αναμένεται να είναι μια χρονιά που οι κρουαζιέρες θα αρχίσουν σταδιακά να επανέρχονται σχεδόν σε πλήρη λειτουργία. Είναι απολύτως βέβαιο όμως ότι για αρκετούς μήνες μέσα στο 2022 – ίσως και όλη τη χρονιά- θα υπάρχουν πρωτόκολλα και πρακτικές λόγω του covid-19. Συνεπώς το γραφείο μας, που ειδικεύεται στις πωλήσεις κρουαζιερών εδώ και 28 έτη, σας προτείνει να κινείστε με βάση τις παρακάτω  ενέργειες:

➡️ΠΡΙΝ κλείσετε κάποια κρουαζιέρα με οποιαδήποτε εταιρεία οπωσδήποτε να μελετάτε διεξοδικά τα πρωτόκολλα και τις πρακτικές που εφαρμόζει. Αυτά θα τα βρείτε στο site της κάθε εταιρείας καθώς δεν είναι ίδια για όλες. Αφού διαβάσετε, κατανοήσετε πλήρως και αποδεχτείτε τα πρωτόκολλα και τις πρακτικές τότε και μόνο τότε να προβείτε σε κράτηση.

➡️ΑΦΟΥ κλείσετε μια κρουαζιέρα, που πολλές φορές είναι μήνες πριν την αναχώρηση, σας προτείνουμε να επισκέπτεστε το site της εταιρείας συχνά για τυχόν αλλαγές στα πρωτόκολλα και τις πρακτικές. Είναι πολύ σημαντικό αυτό.

➡️Αν η κρουαζιέρα που κλείσατε πάει εκτός Ελλάδας, οπότε πιθανόν δεν έχετε την κατάλληλη πληροφόρηση,  τότε θα πρέπει συχνά να ελέγχετε για τυχόν αλλαγές στους όρους και τις προϋποθέσεις που θέτουν τα κράτη σε όσους θέλουν να τα επισκεφτούν κυρίως λόγω covid-19.

➡️Για να δείτε τι πρωτόκολλα ισχύουν για την Royal Caribbean κάντε κλικ ΕΔΩ

➡️Για να δείτε τι πρωτόκολλα ισχύουν για την  Norwegian Cruise Line κάντε κλικ ΕΔΩ

➡️Για να δείτε τι πρωτόκολλα ισχύουν για την Celebrity Cruises κάντε κλικ ΕΔΩ


Βίντεο | Χρήσιμες πληροφορίες

Το γραφείο μας ψάχνει για εσάς βίντεο με χρήσιμες πληροφορίες που θεωρούμε ότι θα σας φανούν ιδιαίτερα χρήσιμες είτε για να προγραμματίσετε σωστά το ταξίδι σας είτε κατά τη διάρκεια του:

➡️6 χρήσιμες πληροφορίες ΕΔΩ 
➡️Για όσους θέλετε να πάρετε μια πρώτη γεύση του πως είναι μια κρουαζιέρα στην Αλάσκα δεν έχετε παρά να παρακολουθήσετε ένα εξαιρετικό βίντεο, 10 περίπου λεπτών ΕΔΩ

Ασφάλιση | 2022

Το ταξίδι είναι οπωσδήποτε κάτι το ευχάριστο. Όμως ενίοτε μπορεί να κρύβει κάποια δυσάρεστη έκπληξη όπως π.χ. κατά τη διάρκειά του να βρεθείτε θετικοί στον covid-19 και να αναγκαστείτε να διακόψετε το ταξίδι σας ή ακόμη και να μην το ξεκινήσετε καν. Υπενθυμίζουμε ότι σε πολλές περιπτώσεις δεν υπάρχει επιστροφή χρημάτων από τις εταιρείες ενώ τις περισσότερες φορές  αν αναγκαστείτε να διακόψετε το ταξίδι σας τα όποια έξοδα νοσηλείας ή επιστροφής στη βάση σας επιβαρύνουν εσάς.  Αυτό το γνωρίζουν οι ασφαλιστικές εταιρείες οι οποίες ετοίμασαν ειδικά προγράμματα για ταξιδιώτες. Το γραφείο μας σας συστήνει ανεπιφύλακτα να μιλήσετε με τον ασφαλιστή σας και να βρείτε το κατάλληλο για εσάς και το ταξίδι σας πρόγραμμα. Είναι ένα έξτρα κόστος το οποίο όμως μπορεί να αποδειχτεί πάρα πολύ χρήσιμο στην πορεία.

Print Friendly and PDF