ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΕΣ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ

Ο Προορισμός

Η Δυτική Μεσόγειος είναι από τις πιο βασικές περιοχές του πλανήτη για κρουαζιέρα. Όσοι επιθυμείτε να κάνετε μια κρουαζιέρα στη Δυτική Μεσόγειο ετοιμαστείτε να επισκεφτείτε μερικά από τα πιο διάσημα μέρη του κόσμου. Οι βασικές χώρες στις οποίες κινούνται αυτές οι κρουαζιέρες είναι η Ιταλία, η Γαλλία και η Ισπανία..

Προορισμοί όπως η Ρώμη, η Κυανή Ακτή & η Βαρκελώνη πράγματι ξεχωρίζουν και σας περιμένουν να τους ανακαλύψετε . Μια κρουαζιέρα σε αυτή την περιοχή της Μεσογείου είναι ένας θαυμάσιος τρόπος να απολαύσει κανείς άνετα & ξεκούραστα ιστορικές μεγαλουπόλεις σε συνδυασμό με μοναδικά τουριστικά μέρη.

Γενικές πληροφορίες | Πρέπει να προσέξω κάτι;

➡️ Μεγάλο προσόν ότι στην περιοχή οι κρουαζιέρες γίνονται 12 μήνες το χρόνο.
➡️ Οι κρουαζιέρες στη Δυτική Μεσόγειο αναχωρούν κυρίως από Ιταλικά ή Ισπανικά λιμάνια.
➡️ Η καλύτερη περίοδος για να κάνετε μια κρουαζιέρα εκεί είναι είναι το καλοκαίρι ή/και η Άνοιξη.
➡️ Καλύτερες τιμές βέβαια μπορείτε να βρείτε στις χειμερινές αναχωρήσεις.
➡️ Οι Έλληνες μπορούν να ταξιδέψουν με ταυτότητα νέου τύπου με λατινικούς χαρακτήρες. Όσοι δε διαθέτουν ταυτότητα υποχρεωτικά με διαβατήριο.
➡️ ΜΕΓΑΛΗ προσοχή θα πρέπει να δώσετε στο γεγονός ότι στις ξένες εταιρείες κρουαζιέρας ΔΕΝ μιλάνε Ελληνικά πάνω στα πλοία. Όσοι επιλέξετε να ταξιδέψετε εκεί αναγκαστικά θα είναι με ξένη εταιρεία οπότε θα πρέπει απαραιτήτως να γνωρίζετε πολύ καλά Αγγλικά.

Πολλές αναχωρήσεις | Αξέχαστοι προορισμοί | ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΕΣ 2022

Για τους λάτρεις αυτών των προορισμών τα νέα για το 2022 είναι πολύ ευχάριστα. Πιο αναλυτικά:

Η ROYAL CARIBBEAN φέρνει στη Μεσόγειο το καταπληκτικό νεότευκτο κρουαζιερόπλοιο της WONDER of the SEAS. Ένα πλοίο που από μόνο του αποτελεί προορισμό. Είναι αδύνατο να σας το περιγράψουμε γιατί θα το αδικήσουμε. Το WONDER  ανήκει στην κατηγορία πλοίων OASIS. Μπορείτε να πάρετε μια μικρή γεύση αυτών των πλοίων ΕΔΩ

Μια εταιρεία με ποικιλία δρομολογίων και πολλές αναχωρήσεις όλο τον χρόνο είναι η Ιταλική Costa Cruises.

Μια εξαιρετική παγκόσμια εταιρεία με φινέτσα είναι η Celebrity Cruises ενώ επίσης σε αυτούς τους προορισμούς ξεχωρίζει και η Norwegian Cruise Line.

Διαλέξαμε για εσάς 3 εξαιρετικά δρομολόγια.

1. Το ένα με την Ιταλική Costa Cruises (κρουαζιερόπλοιο Costa Toscana) με αναχωρήσεις από Σαβόνα που πάει Ρώμη, Νάπολη, Ίμπιζα, Βαλένθια και Μασσαλία.

2. Το δεύτερο με την Royal Caribbean Cruises (κρουαζιερόπλοιο Wonder of the Seas) με αναχωρήσεις από Βαρκελόνη και πάει Μαγιόρκα, Μασσαλία, ΛαΣπέτσια για Φλωρεντία/Πίζα, Ρώμη και Νάπολη για ΚάπριΑ)Για να δείτε το δρομολόγιο που αναχωρεί από Βαρκελώνη κάντε κλικ ΕΔΩ. Β)Για να δείτε το δρομολόγιο που αναχωρεί από Ρώμη κάντε κλικ ΕΔΩ.

3. Το 3ο είναι με την Norwegian Cruise Line (κρουαζιερόπλοιο EPIC) με αναχωρήσεις από Ρώμη που πάει Νάπολη για Κάπρι, Λιβόρνο για Φλωρεντία/Πίζα, Κάννες, Μαγιόρκα, Βαρκελόνη και Αζαξιό (Κορσική).

Όπως ίσως καταλάβατε οι κρουαζιέρες στη Δυτική Μεσόγειο είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς και σχεδόν όλες οι εταιρείες δραστηριοποιούνται εκεί οπότε το γραφείο μας σας προτείνει να δείτε με την ησυχία σας όλες τις επιλογές που έχετε πριν αποφασίσετε ποια κρουαζιέρα ικανοποιεί τις επιθυμίες σας. Εμείς ξεχωρίσαμε για εσάς και σας παραθέτουμε τις κάτωθι:

➡️ Για να δείτε τις κρουαζιέρες της Royal Caribbean κάντε κλικ ΕΔΩ

➡️ Για να δείτε τις κρουαζιέρες της Costa Cruises κάντε κλικ ΕΔΩ

➡️ Για να δείτε τις κρουαζιέρες της Norwegian Cruise Line κάντε κλικ ΕΔΩ

➡️ Για να δείτε τις κρουαζιέρες της Celebrity Cruises κάντε κλικ ΕΔΩ

Τιμές | Τιμολογιακή πολιτική

Στις περισσότερες εταιρείες κρουαζιέρας η τιμολογιακή της πολιτική εξαρτάται από τον χρόνο κράτησης και τις πληρότητες. Ο γενικός κανόνας είναι ότι όσο πιο πολύ γεμίζει μια κρουαζιέρα τόσο αυξάνεται η τιμή της (90% των περιπτώσεων) ενώ αντίθετα αν μια κρουαζιέρα δε δείχνει να προχωράει από άποψη κρατήσεων τόσο αυξάνεται η πιθανότητα κάποιας προσφοράς (10% των περιπτώσεων).

Πολύ σημαντικές πληροφορίες | Τι Πρωτόκολλα ισχύουν;

Το 2022 αναμένεται να είναι μια χρονιά που οι κρουαζιέρες θα αρχίσουν σταδιακά να επανέρχονται σχεδόν σε πλήρη λειτουργία. Είναι απολύτως βέβαιο όμως ότι για αρκετούς μήνες μέσα στο 2022 – ίσως και όλη τη χρονιά- θα υπάρχουν πρωτόκολλα και πρακτικές λόγω του covid-19. Συνεπώς σας προτείνουμε να κινείστε με βάση τις παρακάτω  ενέργειες:

➡️ ΠΡΙΝ κλείσετε κάποια κρουαζιέρα με οποιαδήποτε εταιρεία οπωσδήποτε να μελετάτε διεξοδικά τα πρωτόκολλα και τις πρακτικές που εφαρμόζει. Αυτά θα τα βρείτε στο site της κάθε εταιρείας καθώς δεν είναι ίδια για όλες. Αφού διαβάσετε, κατανοήσετε πλήρως και αποδεχτείτε τα πρωτόκολλα και τις πρακτικές τότε και μόνο τότε να προβείτε σε κράτηση.

➡️ ΑΦΟΥ κλείσετε μια κρουαζιέρα, που πολλές φορές είναι μήνες πριν την αναχώρηση, σας προτείνουμε να επισκέπτεστε το site της εταιρείας συχνά για τυχόν αλλαγές στα πρωτόκολλα και τις πρακτικές. Είναι πολύ σημαντικό αυτό.

➡️ Αν η κρουαζιέρα που κλείσατε πάει εκτός Ελλάδας, οπότε πιθανόν δεν έχετε την κατάλληλη πληροφόρηση,  τότε θα πρέπει συχνά να ελέγχετε για τυχόν αλλαγές στους όρους και τις προϋποθέσεις που θέτουν τα κράτη σε όσους θέλουν να τα επισκεφτούν κυρίως λόγω covid-19.
Ασφάλιση | 2022

Το ταξίδι είναι οπωσδήποτε κάτι το ευχάριστο. Όμως ενίοτε μπορεί να κρύβει κάποια δυσάρεστη έκπληξη όπως π.χ. κατά τη διάρκειά του να βρεθείτε θετικοί στον covid-19 και να αναγκαστείτε να διακόψετε το ταξίδι σας ή ακόμη και να μην το ξεκινήσετε καν. Υπενθυμίζουμε ότι σε πολλές περιπτώσεις δεν υπάρχει επιστροφή χρημάτων από τις εταιρείες ενώ τις περισσότερες φορές  αν αναγκαστείτε να διακόψετε το ταξίδι σας τα όποια έξοδα νοσηλείας ή επιστροφής στη βάση σας επιβαρύνουν εσάς.  Αυτό το γνωρίζουν οι ασφαλιστικές εταιρείες οι οποίες ετοίμασαν ειδικά προγράμματα για ταξιδιώτες. Το γραφείο μας σας συστήνει ανεπιφύλακτα να μιλήσετε με τον ασφαλιστή σας και να βρείτε το κατάλληλο για εσάς και το ταξίδι σας πρόγραμμα. Είναι ένα έξτρα κόστος το οποίο όμως μπορεί να αποδειχτεί πάρα πολύ χρήσιμο στην πορεία.

➡️Για να δείτε τι πρωτόκολλα ισχύουν για την Norwegian Cruise Line κάντε κλικ  ΕΔΩ

➡️Για να δείτε τι πρωτόκολλα ισχύουν για την Costa Cruises κάντε κλικ ΕΔΩ

➡️Για να δείτε τι πρωτόκολλα ισχύουν για την Royal Caribbean κάντε κλικ  EΔΩ

➡️ Για να δείτε τι πρωτόκολλα ισχύουν για την Celebrity Cruises κάντε κλικ  ΕΔΩ

Print Friendly and PDF